בית חלומות

מפעל ישן הפך לדירת חלומות

Pin
Send
Share
Send
Send


חדר המגורים שטוף אור הודות לחלונות המקושתים המקוריים

טום פרגוסון

עבור לקוח שלה שרצה להחיות את 300 m2 ממוקם במפעל תה לשעבר באוסטרליה, ג'וזפין הארלי, האדריכל, עיצב דירה בהתאם ההיסטוריה של הבניין. סידור, קישוט, הכל נחשב לשמר את השרידים התעשייתיים של העבר ולהציע חללי מגורים נוחים ופונקציונליים. סיור מודרך בדירה משופצת זו עם רוח מינימליסטית.

בחודש אפריל 2015, הבעלים משקיעה את הקומה העליונה של המפעל הזה תה לשעבר של 1920, הממוקם בסידני. על הגג, משרדו לשעבר של שומר המפעל הופך לבית הארחה, ואילו הרמה התחתונה הופכת למגורים פרטיים שבהם העיצוב הפנימי מאפשר חיי היומיום עם המודולים האלה פונקציונלי. בסגנון מינימליסטי, ריצוף עץ, לוח צבעים חמים, העיטור מוצג ללא התרשמות כדי לפנות דרך העבר התעשייתי של המקומות. קסם ואופי, כבונוס, נוף עוצר נשימה!

פרויקט השיפוץ בקצרה

רעיון : להפוך את שתי הקומות האחרונות של המפעל הישן, אחד בבית פרטי, השני בבית הארחה עם סאונה וחצר פרטית. הכל תוך שימור השרידים ההיסטוריים של המקום.

מקום : פרבר של סארי הילס, סידני.

משטח : 300 m2.

משך העבודה : 11 חודשים.

קרא גם> אדריכלות עיצוב: הפרויקטים היפים ביותר בתמונות

חזית של מפעל אדוארדס & Co תה לשעבר בסידני, שראשיתה 1920s

טום פרגוסון

בית ההארחה החדש, השוכן על גג המפעל הישן, נהנה מנוף אידיאלי

טום פרגוסון

אזור הרפיה עם סאונה, הסמוך לבית ההארחה על הגג

טום פרגוסון

פרויקט שיפוץ המכבד את המבנה הקיים

הבעלים היה חייב לשמור על ההיסטוריה של המקום, כמו גם על הסביבה שלו. הפרויקט הופקד על חברת האדריכלות ג'וזפין הארלי ארכיטקטורה, אשר עבודתה מכבדת את הסביבה ואת הזמן, והיא בנויה באמצעות מערכות יחסים עם הלקוח. מהביקור הראשון, הבעלים והאדריכל יכול להרגיש את הפוטנציאל החזק של המקום: חלונות מקושתים, כרכים יפים ואת האופי התעשייתי של הלבנה; אם כי היה קשה לראות את הנוף מהקומה העליונה של המפעל הישן! אלמנטים אלה עמוסים בהיסטוריה השתמרו והוכנסו ליופי. כך, מסומנת על ידי מסגרות חלון לבן, קשתות לבנים עכשיו אור לתוך הסלון עכשווי.

קרא גם> סגנון תעשייתי: מיטב רעיונות לקשט

חדר המגורים שטוף אור הודות לחלונות המקושתים המקוריים

טום פרגוסון

שרידים אחרים של התקופה נשמרו על ידי האדריכל: הצלקות של צינורות ישנים מונע מן הבנייה, אשר משמשים היום קישוט בראש המיטה.

אנחנו מניחים שהצינורות הישנים שוכנים בקיר האבן של החדר הנוכחי

טום פרגוסון

עיצוב החוגג את הסגנון התעשייתי בדירה המשופצת

כדי לשמור על עקביות עם הרעיון המקורי, האדריכלית ג'וזפין הארלי דמיינה יצירת רשת של צינורות נחושת לקישוט של סלון וחדר אוכל למטבח. כהד של הצינורות הישנים, אבל גם בהתייחסות לקו הרקיע של סידני, רשת מאירה זו עוברת דרך הקירות ויוצרת חוט משותף בחלל.

קרא גם> האם הסגנון התעשייתי לפתות אותך?

רשת של צינורות נחושת שמלות את הקירות של סלון בהיר זה

טום פרגוסון

רשת הנחושת משתרעת אל המטבח, פינת האוכל ומאירה את שולחן האוכל

טום פרגוסון

הנהון נוסף, הפעם על הגג, שם תכננה האדריכלית ג'וזפין הארלי מקלחת נחושת מינימליסטית, שנראתה מהחצר הפרטית.

תזכורת של המהות התעשייתית של המקום עם מקלחת נחושת חיצונית

טום פרגוסון

קרא גם> מקלחת: כל הרעיונות שלנו ופתרונות

פריסת מרחב פונקציונלית ונוחה

תמיד מודרך על ידי המשאלות של הבעלים, האדריכל דמיינתי סדרה של מתקנים פשוטים המאפשרים גם לשמור על מרקם המורשת תוך יצירת מרחב פונקציונלי. שנבחרו עבור עלות נמוכה שלהם עמידות, מותאמים אישית לבן מודולים מצאו את מקומם. הם מסתירים פריטים כגון טלוויזיה או כביסה, כדי להקטין את העומס בחלל ולספק נוחות רבה יותר בחיי היומיום. בחדר השינה, יש להם אפילו חדר אמבטיה קטן, ואילו האלמנטים במטבח הם דוהה בעדינות מאחורי הדלתות שלהם צבוע לבן אפור או לבן מט.

הספרייה גם בתים ארון טלוויזיה, אשר יכול להיעלם מאחורי דלתות הזזה אפור

טום פרגוסון

דלתות הזזה הלבנות מתאימות באופן מושלם לתפאורה. הם הכניסו את הרקע אלמנטים טכניים כדי לנשום את החלל

טום פרגוסון

אנו מגלים באחד המודולים חדר אמבטיה קטן וחכם, פי עשרה מהמראות המשולבות לתוך הדלתות

טום פרגוסון

כדי לקרוא גם> חדר אמבטיה קטן שבו יש כל נהדר

פריסה של הדירה שתוכננה עם אילוצי החלל

בהתחשב בתפקוד התעשייתי הקודם של הבניין, היו לו מעט מאוד צינורות. ברצונו לשמר את מבנה הבטון הקיים של הרצפה, האדריכל חיזק אותו ושימר אותו כך שניתן יהיה להתקין את כל האלמנטים הטכניים. פני השטח היו מכוסים על ידי ריצוף ערמונים אוסטרלי, שאופיו המושלם פיתה את בעל המקום. עקבות ההיסטוריה בחומר זה מהדהדים את העבר ההיסטורי של המקום ומספקים אופי למרחב.

הקסם של העץ פועל גם הוא על הקיר, ובונוס של מדפי אופניים

טום פרגוסון

התשוקה של בעל המקום למוסיקה דחפה את האדריכלית ג'וזפין הארלי לדמיין מערכת אקוסטית מתוחכמת. בידוד רעש, הרצפה משמרת את השלווה של כולם בבניין.

הבעלים יכול להתמכר באמנות שלו בשלווה נפש הודות למערכת רצפה אקוסטית

טום פרגוסון

לאור הכיוון של מפעל התה הישן, המטבח הנוכחי ממוקם בחלק המרכזי, מקבל את האור לפחות. כדי להתגבר על האילוץ הזה, שיחקה ג'וזפין הארלי על השימוש בקירות ובנגרות הלבנות והמראות. תוצאה: האור מסתובב ומשקף בחלל.

לבן ללא רבב ומראה ללכוד את האור בחדר מטבח זה אוכל

טום פרגוסון

ציפוי רפלקטיבי של יחידת מטבח זו, כמו גם את הקירות הלבנים להגדיל את בהירות בחלל

טום פרגוסון

שיפוץ של נכס זה יוצא דופן ממוקם בסידני יש מרוצה שני הצדדים: הבעלים הוא מלא זה פונקציונלי וחם מרחב מחיה כי יש לשמור את עקבות העבר שלה; בעוד האדריכל הוא שמח שיש להחיות את המקום ההיסטורי הזה תוך מתן זה את הנוחות של המודרניות.

גלה את כל ההישגים של האדריכלית ג'וזפין הארלי

וידאו: מחפשים דלת? פנדור - חברת הדלתות מס' 1 (מאי 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send